Bilanțul incendiilor din California, cel mai grav din istoria statului, a crescut la 44 de morți

Noul bilanţ al incendiilor din California, Statele Unite, anunţat de autorităţile americane, a crescut la 44, după ce în nordul statului au mai fost găsite 13 trupuri fără viaţă, acolo unde este cel mai mare focar din istoria acestui stat.

Peste 200 de oameni sunt în continuare daţi dispăruţi și sunt căutați de autorităţi, după ce focul a distrus mii de case. Peste 8.000 de pompieri continuă să lupte cu flăcările și este folosită și o aeronavă un Boieng 747, special adaptată pentru a transporta și împrăștia zeci de mii de litri de substanțe ignifuge.

În sudul Californiei, un sfert de milion de oameni au fost deja evacuați din zona Los Angelesului și din orașele de coastă, precum Malibu, unde au case multe celebrități. Printre ei, Gerard Butler… care e devastat. Casa lui a fost făcută scrum de incendiile care au cuprins California.

Vezi și reacția cântăreței Miley Cyrus, după ce locuinţa sa a fost distrusă de incendiile din California.

Află ce vedete și-au văzut proprietățile din California făcute scrum. Locuințe de milioane de euro au fost arse din temelii

Flăcările s-au extins atât de repede încât nu toți locuitorii au apucat să plece. Aici, pompierii au reuşit să aducă sub control doar o mică parte din incendii, iar vântul rămâne puternic, astfel că situaţia rămâne foarte periculoasă.

„A fost o furtună de foc, cea mai mare pe care am văzut-o vreodată și am avut de luptat cu multe incendii. Când a venit furtuna de foc de peste deal și sufla vântul cu 100 km/h, s-a întunecat ca noaptea. Nu a fost niciun ordin de evacuare, nu a fost niciun anunț. A venit atât de repede încât nu a fost timp pentru coordonarea unui răspuns eficient. Nu e vina lor, nu puteau fi peste tot în același timp”, spune un pompier, citat de Digi 24.

Specialiştii susțin că de vină pentru incendiile devastatoare sunt deopotrivă natura şi oamenii. Factorul natural este vântul puternic, în vreme ce omul provoacă schimbările climatice care au uscat vegetaţia. Totuși, președintele Donald Trump nu vede decât un singur vinovat pentru incendiile din California: „Rezolvați acum sau nu mai primiți bani”. Acestea sunt cele mai devastatoare incendii din istoria Californiei.

  • Un bărbat din California i-a cântat fiicei sale de trei ani în timp ce trecea cu mașina prin flăcări / VIDEO
  • VIDEO / Tornadă de foc în California. „Se întâmplă în orașul meu. Am rămas fără cuvinte!”
  • Scene apocaliptice în California, unde incendiile de vegetație au ucis zeci de oameni

Vezi galeria foto + 9+ 9

FOTO – EPA

Citește și… VIDEO | Aceasta este cea mai sigură clădire din România în caz de cutremur: Rezistă şi la un seism catastrofal!

Post-ul Bilanțul incendiilor din California, cel mai grav din istoria statului, a crescut la 44 de morți apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns