loading...
Stiri

Campionatul Italiei, pe marginea prăpastiei. Pierderi uriașe care pun în pericol mai ales granzii

Serie A riscă să ajungă în faliment din cauza pandemiei de coronavirus. Sezonul devine, pe zi ce trece, tot mai dificil de reluat, iar pierderile acumulate depășesc orice așteptări. Din primele estimări s-a ajuns la o “gaură” totală de 2.5 miliarde de euro.Cele mai mari probleme le au chiar trei echipe uriașe din Italia. Este vorba de AC Milan, Juventus și AS Roma. 

cX.callQueue.push([“invoke”, function() {}]);

Horoscop 24 martie 2020. Decizii importante și o rază de speranțăSerie A a acumulat, în mai puțin de o lună, pierderi greu de imaginatFotbalul italian riscă să intre în colaps. Jurnaliștii de la Gazzeta dello Sport au tras un semnal de alarmă și anunță că, fără un ajutor masiv de la Guvernului, Serie A riscă să intre în faliment. Conform acestora, cluburile din prima ligă au strâns pierderi de 2.5 miliarde de euro.S-a ajuns în această situație la numai două săptămâni după ce competiția internă a fost suspendată. Cel mai mare a avut de suferit AC Milan, care are de acoperit o pagubă de 145 de milioane de euro. În topul echipelor cu cele mai mari probleme, rossonerii sunt urmați de Juventus (140) și AS Roma (120). Singura care încă nu are un bilanț negativ este Atalanta, grație participării în Champions League.

Pierderile înregistrate de cluburile din Serie A sunt similare cu cele ale Japoniei, după amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice. Totuși bugetul niponilor poate acoperi “gaura” uriașă. Italia continuă să fie doborâtă de pandemia de Covid-19. Peste 74.000 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus și sunt de două ori mai multe victime decât în China. Mai bine de 7500 de decese s-au înregistrat în Peninsulă.

Sursa: Observator

Articolul Campionatul Italiei, pe marginea prăpastiei. Pierderi uriașe care pun în pericol mai ales granzii apare prima dată în US24 NEWS.

Lasă un răspuns