loading...
Externe

China aruncă asupra Italiei vina răspândirii coronavirusului. Pe ce se bazează Beijing-ul

Anterior, China aruncase responsabilitatea răspândirii coronavirusului asupra armatei SUA, care a participat toamna trecută la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan. Acum, folosindu-se de declaraţiile profesorului Ramuzzi, Beijing-ul respinge datele potrivit cărora oraşul Wuhan este locul în care a izbucnit focarul ce a dus apariţia pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi “Foame ne va ucide înaintea virusului”. Milioane de persoane din India vor rămâne fără alimente, în contextul pandemiei de coronavirus

Toate instituțiile media importante din China, precum The Global Times și CCTV, au publicat declaraţiile profesorul italian Giuseppe Remuzzi. Acesta spunea că boala ar fi putut circula în Italia cu câteva luni înainte ca informaţiile privind focarul din Wuhan să devină cunoscut.

Circula coronavirusul prin Lombardia încă din noiembrie?

Profesorul Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a declarat într-un interviu săptămâna trecută unui radio din SUA că medicii locali îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie. “Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China”, a spus Remuzzi. Confruntat cu declaraţiile sale, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nici o dovadă că pacienţii de care vorbea aveau COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Ulterior, într-un alt interviu, Remuzzi a spus că declaraţiile sale aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine.

Sursa: RomaniaTV

Articolul China aruncă asupra Italiei vina răspândirii coronavirusului. Pe ce se bazează Beijing-ul apare prima dată în US24 NEWS.

Lasă un răspuns