loading...
Politica

Cristian Buşoi avertizează: România trebuie să se pregătească şi pentru o eventuală criză economică

Cristian Buşoi avertizează: România trebuie să se pregătească şi pentru o eventuală criză economică
 Cristian Buşoi avertizează: România trebuie să se pregătească şi pentru o eventuală criză economică - Image
Cristian Buşoi avertizează: România trebuie să se pregătească şi pentru o eventuală criză economică

„În ultimele zile, am văzut cu toții că gripa generată de noul coronavirus ia amploare. Guvernul României a luat măsurile necesare pentru a preveni atât cât se poate efectele unei epidemii. Executivul este mobilizat, situația este monitorizată oră de oră. S-au luat măsuri dure, dar necesare în aceste momente.
Este nevoie să înțelegem cu toții că este un moment greu. Trebuie să fim solidari și responsabili, să respectăm regulile de igienă și dacă este cazul să respectăm procedura de carantină.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1572331674877-0’); });

În același timp, Guvernul trebuie să pună la punct cât mai urgent o strategie economică de criză. Împreună cu BNR, cu instituțiile bancare private, cu patronatele avem obligația să gândim un plan de măsuri, astfel încât să avem o previzionare, dar și soluții pentru a limita o criză economică inevitabilă.
Economia mondială va fi afectată. Am văzut cu toții căderile de la bursele internaționale, scăderile indicatorilor economici. Trăim într-o lume globală, interconectată cu economii care depind unele de celelalte și ne îndreptăm către o recesiune economică la nivel mondial.
Avem nevoie urgent de măsuri fiscale, de ajutorarea mediului de afacerii, dar și de mecanisme de susținere pentru a reduce cât mai mult din efectele negative ce ar putea să apară.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1572332232519-0’); });

Este necesar să luăm măsuri pro active în special pentru principalele ramuri afectate: turism, comerț, transporturi, mediul școlar privat.
România are un deficit mare lăsat de fostul guvern Dăncilă. În aceste condiții, cu un deficit mult prea mare și cu o criză economică mondială, România va fi extrem de fragilă în perioada următoare. De aceea, din acest moment, trebuie gândite soluțiile pe care putem să le adoptăm cât mai urgent!”, a scris Cristian Buşoi pe Sursa: RomaniaTV

US24 NEWS