Doi medici de la Spitalul Municipal din Oradea au fost concediați pentru că au refuzat să comunice informații părinților cu privire la starea de sănătate a doi bebeluși internați în secția de pediatrie. În cazul unuia dintre medici, lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât acesta a împiedicat transferul către o altă unitate medicală a unei bolnave de tuberculoză osoasă. Cadrele medicale au fost supuse unei evaluări a unei comisii disciplinare, care a recomandat desfacerea contractelor de muncă. Decizia conducerii a fost anunțată vineri, într-un comunicat al unității medicale.

Medicii dați afară de la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea sunt Crişan Marilena-Umbriţa – medic primar specialitate pediatrie și Pop Ovidiu Laurean – şeful Serviciului de Anatomie Patologică, arată hotnews.ro

Comisia de cercetare disciplinară a spitalului a constatat, în urma cercetării efectuate în perioada 12 iunie – 15 octombrie 2018, că medicul Marilena-Umbriţa Crişan a prezentat un „comportament neprofesionist, lipsit de respect şi de bun simţ în relaţia cu aparţinătorii unor pacienţi de 4, respectiv 9 luni, cărora nu le-au fost prezentate informaţiile solicitate cu privire la starea de sănătate”, se arată în comunicat. Plângerile la adresa medicilor au fost făcute nu numai de către pacienți, ci și alți colegi.

Astfel, angajați ai spitalului au reclamat și că Marilena-Umbriţa Crişan „a făcut modificări neconforme în fişele de observaţie întocmite de cadrele medicale, a tăiat peste parafa unui medic şi a realizat în mod nepermis şi nelegal copii ale unor documente medicale”.

Mai mult, sesizarea cadrelor medicale a privit şi împrejurarea că aceeaşi salariată a unităţii spitaliceşti a împiedicat transferul unei paciente minore, cu diagnosticul de tuberculoză osoasă cu diseminări cutanate. Transferul se impunea în mod imperios, dată fiind starea gravă de sănătate a acesteia şi nevoia de a fi tratată într-o unitate medicală cu o dotare şi competenţe superioare spitalului municipal, arată sursa citată.

Dr. Crişan a multiplicat foile de observaţie ale pacientei şi a prezentat cazul în cadrul Conferinţei Naţionale de Tuberculoză de la Sinaia, fără ştiinţa medicilor curanţi ai pacientei şi fără să fi avut acordul Compartimentului TB Copii, susține conducerea instituției medicale.

Medicului Ovidiu Laurean Pop i se impută „blocaje grave” în activitatea Serviciului de Anatomie Patologică, cu întârzieri în stabilirea diagnosticului şi aplicarea tratamentului. Activitatea acestuia este analizată acum și de Colegiul Medicilor Bihor.

Cei doi medicii concediați vor ajunge și pe mâna polițiștilor, a anunțat spitalul. „Întrucât cu privire la unele dintre faptele descrise, săvârşite de foştii salariaţi ai unităţii medicale, există indicii referitoare la comiterea unor fapte prevăzute de legea penală, Spitalul va sesiza organele judiciare, urmând să pună la dispoziţia acestora toate datele şi înscrisurile necesare pentru tragerea la răspundere a foştilor angajaţi”, se precizează în comunicat.

Sursa foto: crisana.ro

Citește și: Primăria din Bacău a decorat străzile cu gazon… de plastic. Găselnița a revoltat locuitorii orașului

Post-ul Doi medici de la Spitalul Municipal din Oradea au fost concediați. Cum i-au tratat pe părinții unor bebeluși apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns