Fundaţia Olimpică Română oferă 25 de burse anuale pentru tineri sportivi

Fundaţia Olimpică Română oferă 25 de burse anuale pentru tineri sportivi
 Fundaţia Olimpică Română oferă 25 de burse anuale pentru tineri sportivi - Image
Fundaţia Olimpică Română oferă 25 de burse anuale pentru tineri sportivi

Fundaţia Olimpică Română şi Allianz-Ţiriac Asigurări au lansat joi, cea de-a cincea ediţie a programului prin care 25 de tineri sportivi vor primi burse lunare de 275 de lei pe perioada unui an.

Preşedinta Fundaţiei Olimpice Române, Andreea Răducan, a afirmat că bursele constituie un ajutor atât pentru părinţi, cât şi pentru tinerii sportivi.

“Este datoria noastră ca foşti sportivi să facem ceva pentru cei tineri şi cei de la Allianz Ţiriac, odată cu împlinirea a 25 de ani de activitate, au găsit potrivit să putem susţine în continuare 25 de copii anul acesta cu bursă anuale pentru a putea continua drumul către performanţă. Este important pentru cei mici, poate că nu ar trebui neapărat să conteze sumele de bani ci faptul că oamenii din familia Sportului sunt alături de ei. Aşadar anul acesta avem 25 de copii premiaţi lună de lună, sărbătorind astfel cei 25 de ani de activitate. Bursa este în valoare de 275 lei de copil pe parcursul unui an întreg. Eu cred că este o sumă nu foarte mare dar încurajatoare pentru tinerii sportivi la început de drum. Eu le spun de fiecare dată că sumele mai importante vor veni atunci când vor veni şi rezultatele la campionatele mondiale, la Jocurile Olimpice. Ceea ce facem acum este să dăm o mână de ajutor părinţilor şi lor, pentru că suntem alături de ei, suntem atenţi la rezultatele pe care le obţin şi cred că este un semn important să ştie că ceea ce fac nu este în zadar, că munca pe care o au zi de zi este urmărită de oameni cărora le pasă de munca lor, de efortul pe care îl fac zi de zi. Şi sper să putem să ne bucurăm cât de curând de rezultate la campionatele mondiale alături de acest sportivi pe care îi susţinem”, a declarat Andreea Răducan.

Virgil Şoncutean, CEO Allianz Ţiriac Asigurări, a declarat că toţi copii care practică sport pot fi un bun exemplu pentru ceilalţi: “E o bucurie pentru noi să lansăm a cincea ediţie a acestui parteneriat, a trecut repede timpul. Suntem de cinci ani împreună şi cu gândul de a continua mult timp. Copiii sportivi sunt nişte modele şi pentru ceilalţi copii, dar şi pentru noi toţi şi sunt o sursă de inspiraţie. Noi ca societate trebuie să întoarcem societăţii succesul pe care îl avem şi pentru noi proiectele legate de copii sunt aproape de sufletul nostru”.

 

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Sportiva Andreea Iordache este una dintre beneficiarele acestor burse şi are gânduri mari în ceea ce priveşte viitorul său în triatlon, sport pe care îl practică de doar patru ani şi este deja campioană balcanică.

“Fac triatlon de 4 ani, dar am început înotul la 8 ani. Am participat la un prim concurs la care am luat locul unu şi mi-a plăcut foarte mult şi m-am axat pe triatlon. Cea mai mare performanţă este locul 1 la Campionatul Balcanic la cadeţi. Şi vreau să ajung la Jocurile Olimpice de tineret în 2020 şi sper la o medalie. Am participat şi la europene, unde m-am calificat în finală, dar a fost foarte greu. Probele mele favorite sunt ciclismul şi înotul, alergarea mai puţin, pentru că este şi cea mai grea, fiind la final. Va trebui să îmbunătăţesc timpii”, a declarat Andreea Iordache pentru AGERPRES.

Cei 25 de sportivi care vor beneficia de burse sunt: Andra Gabriela Stoica (badminton), David Mihai Odovanca (patinaj artistic), Sabina Ioana Enache (gimnastică ritmică), Alexia Ştefania Roibu (dans sportiv), Ioan Patrick Berbece (dans sportiv), Miruna Ioana Ciocîrlan (gimnastică ritmică), Ştefan Cozma (nataţie), Marius Gabi Weiss (nataţie), Andreea Diana Iordache (triatlon), Kriszta Balog (schi alpin), Ebru Gheneghez (gimnastică aerobică), Radu Iustin Mihai (gimnastică artistică), Vlăduţ Mihai Matei (haltere), Ana Maria Puiu (haltere), Mihai Andrei Manucu (judo), Daria Ioana Duca (ciclism), Alexandra Maria Petric (tenis), Iulia Andreea Ionescu (tenis), Raisa Maria Chivu (gimnastică artistică), Cătălina Munteanu (gimnastică artistică), Ingrid Vera Miti Bikfalvi (scrimă), Ştefan Marin (judo), Alexandru Casangiu (judo), Florentina Rotaru (lupte) şi Alexandru Bălan (haltere). AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

US24 NEWS

Lasă un răspuns