Liviu Dragnea nu a scăpat complet de emoții, în privința celor care îi vor judeca apelul în dosarul angajărilor fictive. A scăpat de doi judecători inconfortabili, Iulian Ilie Dragomir și Lavinia Valeria Lefterache, dar a dat de alți doi: Horia Șelaru și Ioana Alina Ilie.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, prin tragere la sorți, componența completurilor de cinci judecători, iar marea miză erau cele două completuri pe Secția Penal.

Judecătorii lui Dragnea

Primul complet are în gestiune, în prezent, dosare grele precum cel al angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Președintele completului care a dat această sentință nu va mai face parte din noua componență, Iulian Dragomir fiind unul considerat de temut pentru Liviu Dragnea.

În locul lui, completul de cinci judecători va fi condus de Rodica Cosma, cea care a decis eliberarea de sub control judiciar al lui Radu Mazăre, l-a achitat în primă instanță pe Tudor Chiuariu și a decis neînceperea urmăririi penale a lui Victor Ponta, în dosarul de plagiat.

Pe de altă parte, a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Cătălin Voicu și pe Monica Iacob Ridzi.

Față de vechia componență a completului de cinci, un singur judecător rămâne titular și în noua formulă. Simona Cristina Neniță este singurul jduecător care a dorit schimbarea completurilor de judecată cât mai rapid, potrivit surselor citate de G4Media.

Mai mult, soțul ei, avocatul Mihai Dinu, a fost cel care l-a apărat pe Cătălin Voicu, fost senator PSD, condamnat la 7 ani de închisoare. Mai mult, Simona Cristina Neniță a judecat plasarea controlului judiciar asupra procurorilor de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu și Lucian Onea, împotriva cărora PSD a dus un adevărat război.

Judecătorul Horia Șelaru a fost supleant în vechiul complet de cinci, iar acum devine titular. Acesta a fost asistentul Laurei Codruța Kovesi și a judecat unul dintre dosarele Alinei Bica.

Un alt nume greu din completul care va judeca dosarul angajărilor fictive este cel al Ioanei Alina Ilie. A fost unul dintre judecătorii care l-au condamnat definitiv pe Adrian Năstase, în 2012, în dosarul ”Trofeul Calității”, l-a condamnat pe Gigi Becali în dosarul “Sechestrării hoţilor de maşini” și s-a ocupat de dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care erau judecați Victor Ponta și Dan Șova.

Cel de-al cincilea judecător din noua formulă este Francisca Maria Vasile. Supleanți vor fi următorii: Octavia Lucia Rog, Luciana Mera, Lucian Săndel Macavei, Andrei Claudiu Rus și Florentina Dragomir (până acum, a fost titulară și, în trecut, a fost printre judecătorii care l-au condamnat pe Adrian Năstase).

„Călăii” de la ÎCCJ

Primul complet de cinci judecători are de gestionat și dosarele lui Toni Greblă, Victor Ponta, Cristian Rizea și Sebastian Ghiţă, cel în care sunt implicaţi şefi de parchete şi poliţie din Prahova.

Al doilea complet de cinci de la Înalta Curte are de judecat dosare în care înculpați sunt Călin Popescu Tăriceanu și Sebastian Ghiță. Din complet vor face parte: Lefterache Valeria, Ionuț Mihai Matei, Gheorghe Aurel Ilie, Ioana Bogdan și Ștefan Pistol.

Cel mai greu nume din listă este al Laviniei Lefterache, judecătroul care a facut parte din completul de 3 care l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe Liviu Dragnea, în Dosarul Refendumului.

Schimbarea completurilor de judecată de la Curtea Supremă vine ca urmare a deciziei Curții Constituționale.

Post-ul Judecătorii lui Liviu Dragnea, la ÎCCJ. De cine a scăpat președintele PSD și de cine se lovește apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns