Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost pus sub acuzare în SUA. Cum s-a aflat de dosarul secret

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks a fost sub acuzare în SUA. Acuzațiile au fost formulate în secret și totul s-a aflat dintr-un document nesecretizat, legat de un al dosar. Fondatorul WikiLeaks a generat un scandal la nivel global după dezvăluiri care au redefinit politica externă a Statelor Unite și are statut de refugiat în Ambasada Ecuadorului de la Londra.

WikiLeaks a comunicat pe reţelele de socializare că Departamentul Justiţiei din SUA „a dezvăluit accidental existenţa unor acuzaţii secrete (împotriva lui Assange), în urma unei aparente erori de editare” a unui document, relatează Mediafax.

Documentul în care sunt dezvăluite acuzaţiile se referă la un caz ce nu are legătură cu Assange. Anumite referiri prezente în document arată că a fost depus iniţial la Curtea Districtuală din Alexandria, Virginia, în luna august.

„Întocmirea documentului depus în instanţă a fost eronată” a declarat Joshua Stueve, un purtător de cuvânt al Procuraturii, citat de agenţia Reuters.

El a explicat și de ce fondatorul WikiLeaks a fost inculpat în secret: din cauza „iscusinţei acuzatului şi a publicităţii din jurul acestui caz” şi pentru ca Assange „să nu mai poată scăpa sau evita arestarea şi extrădarea în acest caz”.

Organizaţia WikiLeaks este vizată de ancheta privind imixtiunile ruse în campania prezidenţială americană din 2016, în legătură cu publicarea unor emailuri sustrase de pe serverele Partidului Democrat şi de la oficiali din cadrul echipei de campanie a lui Hillary Clinton.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat că emailurile au fost sustrase de hackeri cu legături cu autorităţile ruse şi dezvăluirile au avut aparent rolul de a facilita victoria lui Donald Trump.

Sursa foto: hepta.ro

Citește și: Max, cel mai iubit urs din rezervația Zărnești, l-a îmbogățit pe stăpânul care l-a mutilat. Cum a câștigat acesta daune de 40.000 de euro de la stat

Post-ul Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost pus sub acuzare în SUA. Cum s-a aflat de dosarul secret apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns