Liviu Dragnea pierde atât partidul, cât și Parlamentul, cele două arme cu care se lăuda în urmă cu mai bine de un an. Căderea nervoasă din urmă cu două zile nu a fost întâmplătoare, ci a venit după o dovadă mai mult decât palpabilă că majoritatea în Camera Deputaților scârțâie puternic. La fel și puterea în PSD.

Relația cu Tăriceanu

Unul dintre motivele pentru care Liviu Dragnea a ajuns în pragul unei căderi nervoase a fost și relația din ce în ce mai proastă cu partenerul de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele ALDE a pus piciorul în prag și i-a transmis liderului PSD că Tudorel Toader nu va pleca de la Ministerul Justiției și că are susținerea ALDE până la capăt.

Ca atare, Liviu Dragnea, dornic să scape de Tudorel Toader, a încercat să forțeze un semnal mai degrabă simbolic în Parlament, la momentul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției.

A încercat să forțeze un vot secret în Camera Deputaților, astfel încât social-democrații să se ascundă în spatele unui vot pentru demiterea lui Tudorel Toader. A încercat să facă asta prin PMP, apoi prin PNL, dând personal telefoane liberalilor, dar nu a reușit.

La final, însuși Liviu Dragnea s-a văzut obligat să voteze pentru păstrarea lui Tudorel Toader în Guvern, deși nu își dorește.

Relația cu PSD

În partid, apele sunt tulburi de aproape un an. Schimbarea lui Mihai Tudose de la conducerea Guvernului a declanșat și mai tare tensiunile deja existente, iar condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive i-a slăbit acestuia puterea în partid.

Cu Paul Stănescu, Marian Neacșu și Mihai Tudose porniți împotriva sa, rândurile social-democraților s-au tot strâns. Iar asta s-a văzut și miercuri, la momentul moțiunii simple împotriva ministrului Justiției.

După eșecul negocierii din partid ca deputații PSD să voteze pentru ca moțiunea să treacă, Liviu Dragnea a clacat chiar în ședința Biroului Permanent, când a avut o altercație cu liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu. La scurt timp, Liviu Dragnea a cedat nervos în fața camerelor de luat vederi, în direct, drăcuind jurnaliștii pentru întrebări.

Relația cu Guvernul

Schimbarea lui Paul Stănescu din funcția de ministru al Dezvoltării este o altă dorință supremă a lui Liviu Dragnea. Cum fosta sa mână dreaptă a întors armele împotriva lui, șeful PSD vrea să scape cu orice preț de liderul puciștilor.

Are, însă, o mare piedică. Premierul Viorica Dăncilă refuză insistent să facă această schimbare, așa cum refuză să dea ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și:

EXCLUSIV/ Libertatea a vorbit cu românul care a petrecut cu bossul Facebook pe un portavion. La doar 26 de ani, Andrei Antonescu a lucrat la marile companii IT ale lumii

Editorial din Alba de Ovidiu Hațegan, despre primarul dat afară din PSD după ce a construit cea mai prosperă comună din România: „Prea bun, prea ca la țară, mai bine l-au dat afară. Primarul din Ciugud care vine dintr-o lume paralelă”

Post-ul Liviu Dragnea, la un pas de a pierde totul. Culisele episodului în care președintele PSD a cedat nervos apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns