Micii din Piața Obor au ajuns pe pământ american. Ce a spus despre București o jurnalistă de la New York Times

Micii din Piața Obor au ajuns pe pământ american, o dată cu un articol de promovare al României în New York Times. O cunoscută scriitoare a vizitat punctele cheie ale Bucureștiului și a prezentat frumusețile Capitalei cititorilor americani. Mici au fost punctul forte al vizitei jurnalistei la București.

Turul de promovare al Bucureștiului a fost realizat de scriitoarea Susanne Fowler, care a relatat experiența de la noi în publicația New York Times.

„Bucureştiul este ca pătrunjelul, ori îl iubeşti, ori îl urăşti, mi-a spus un român. Dar sunt multe lucruri de iubit la acest oraş care îţi oferă un gust al Europei mai puţin scumpe, România fiind în Uniunea Europeană, dar nu are moneda Euro. Încă se luptă cu corupţia la nivel guvernamental” și-a început relatarea jurnalista americană, în articolul intitulat „36 de ore în Bucureşti”.

Turul Bucureștiului nu putea să nu includă și vila lui Nicolae Ceaușescu din Primăverii, caracterizată drept ”opulentă” de Susanne Fowler. Scriitoarea a fost impresionată de Grădina Cișmigiu, clădirea Ateneului Român dar și de…metrou! Călătoria prin subteran a dus-o într-un alt punct reprezentativ al Bucureștiului, Piața Obor, relatează zf.ro

Sriitoarea a povestit cum a vizitat „opulenta” vilă „de lux” a lui Nicolae Ceauşescu din Bulevardul Primăverii şi a spus că Bucureştiul are parcuri frumoase, recomandând chiar Grădina Cişmigiu.

„Am luat metroul, care este rapid şi deloc scump, spre Piaţa Obor, unde am făcut o plimbare prin piaţa de fructe şi legume, apoi m-am aşezat la un picnic la Terasa Obor pentru o porţie de mici, pâine şi muştar”, a mai scris jurnalista americană.

Citește și: VIDEO/ Turneul din SUA anunțat cu surle și trâmbițe de Adi Sînă se desfășoară… în restaurante!

Post-ul Micii din Piața Obor au ajuns pe pământ american. Ce a spus despre București o jurnalistă de la New York Times apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

1Shares

Lasă un comentariu