Loading...

Poveste de la Auschwitz: s-a măritat cu cel care îi tatuase numărul obligatoriu! Istoria lor a devenit subiectul unui best-seller

Partajează

Poveștile dureroase din lagărul de concentrare de la Auschwitz continuă să răscolească lumea și să devină, pe măsură ce sunt scoase la suprafață, și subiecte de cărți devenite aproape imediat best-seller.

În lagărul de la Auschwitz s-a murit. Dar, printre atâtea drame și clipe dramatice, s-au mai petrecut și povești de viață care continuă să impresioneze, a scris dailymail.co.uk.

Ludwig „Lale” Sokolov a fost unul dintre nenumărații evrei ajunși la Auschwitz. A făcut parte din primul transport de persoane, care a ajuns în lagăr în 1942. Acolo, naziștii n-au ținut evidența unor nume, ci a au decis să le facă un marcaj cu un număr tuturor celor reținuți.

Dar nu s-au ocupat ei de această treabă, ci i-au obligat pe alți reținuți, „vinovați” că erau evrei, să-i tatueze pe oameni.

Lale Sokolov a primit această misiune, de a deveni „tatuator”. Și a acceptat-o, fiindcă acolo orice refuz putea costa viața. Asta nu înainte de a deveni și el pentru naziști reținutul cu numărul 32407.

Și-a tatuat femeia de care avea să se îndrăgostească

La un moment dat, în fața lui a ajuns și Gisela „Gita” Furman. Iar cel care a tatuat-o a fost Lale. Între cei doi, după momentul dureros al tatuajului, s-a înfiripat o poveste de dragoste. Din poziția lui oarecum privilegiată, Lale a avut grijă să-i trimită mesaje iubitei sale prin intermediul soldaților naziști, să-i dea suplimente de mâncare și s-o salveze de camera de gazare.

Cu puțin timp înainte de finalul războiului, Lale a fost mutat în alt lagăr

Când războiul s-a terminat, Lale s-a întors la Bratislava căutându-și iubita. Neștiind unde s-o găsească, a colindat străzile. Până când a găsit-o. Primele cuvinte pe care le-a rostit Lale au fost cererea în căsătorie adresată iubitei sale.

Cei doi au fugit în îndepărtata Australie unde și-au deschis o afacere în domeniul materialelor textile. Cei doi n-au mai vorbit niciodată despre suferința de la Auschwitz. Cei doi au avut un fiu, născut în 1961. Gita Sokolov s-a întors de mai multe ori, în vizită, în Europa.

Lale n-a mai vrut să vadă locurile care i-au marcat viața. În 2003, după ce Gita a murit, Lale a vorbit pentru prima oară despre experiența traumatizantă de la Auschwitz.

Gary, fiul lui, a descoperit-o pe autoarea Heather Morris, căreia i-a spus că tatăl ei are o poveste care ar putea s-o intereseze. Heather Morris a ascultat povestea lui Lale și a decis să scrie o carte, „Tatuatorul”. Cartea a devenit rapid best-seller, iar acum urmează să se toarne un fil după această poveste. Lale Sokolov a murit în 2006.

Dan Spătaru a debutat în muzică în vestiarul Sportului Studențesc! Fostul selecționer Mircea Rădulescu face dezvăluiri din tinerețea de fotbalist a interpretului

Post-ul Poveste de la Auschwitz: s-a măritat cu cel care îi tatuase numărul obligatoriu! Istoria lor a devenit subiectul unui best-seller apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Partajează

Lasa un comentariu

Loading...

Lasă un răspuns