Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, îi scoate la mătură pe asistații sociali din oraș, în urma crizei forței de muncă pentru curățenia stradală. De la 1 noiembrie, o societate a Primăriei se ocupă de îngrijirea domeniului public, după ce Timișoara a rămas fără contract de salubritate. Doar 20 de angajați de la spații verzi se ocupă de această activitate, astfel că gunoaiele nu sunt lesne adunate.

Situația se va schimba curând, promite Robu, care a anunțat că scoate la curățenie cei 42 de asistați social cu drept de muncă care primesc ajutor financiar de la primărie. În total, în Timișoara sunt 243 de persoane care primesc ajutor social. Dintre acestea, doar 42 sunt apte de muncă. „Ceilalți au toți scutiri medicale, au documente. Cei 42 care sunt apți de muncă nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă” promite Robu, potrivit publicației debanat.ro.

„A munci nu este o rușine și trebuie să cultivăm ideea asta în șocietate. Rușinos este să stai cu mâna întinsă când tu ești apt de muncă. Din păcate, în România s-a cultivat această ideeDorim să-i punem la muncă pe asistații social. Eu am avut tot timpul o atitudine tipică de dreapta, dar nu cred că trebuie calificată astfel, Este o atitudine sănătoasă să nu încurajez lenea, nemunca, parazitismul. Asistența socială trebuie să existe într-o șocietate sănătoasă, dar ea trebuie să aibă în vedere persoane aflate în dificultate: copii, persoane bolnave, persoane vârstnice, nicidecum persoane apte de muncă” a declarat, vineri, primarul Robu.

Citește și: Micii din Obor au ajuns în New York Times. Cum și-a petrecut o jurnalistă de la prestigioasa publicație 36 de ore în București

Post-ul Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, îi scoate la mătură pe asistații sociali din oraș. „A munci nu este o rușine” apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns