loading...
Externe

Rusia suspendă toate zborurile internaţionale începând de la miezul nopţii

Decretul se aplică pentru toate zborurile de intrare şi ieşire de pe teritoriul rus, cu excepţia avioanelor special închiriate pentru repatrierea cetăţenilor ruşi blocaţi în străinătate, potrivit Agerpres care citează AFP.Rusia şi-a redus până în prezent în mod considerabil legăturile sale internaţionale, care erau posibile numai între Moscova şi celelalte capitale şi care erau operate obligatoriu de compania naţională Aeroflot.

Citeşte şi: Paradoxul COVID-19. De ce are Rusia atât de puţine cazuri? “Este evident, nimeni nu moare din cauza coronavirusului în sine”

Totodată, conform aceluiaşi decret publicat joi, vor intra în vigoare mai multe măsuri anunţate în ultimele zile, în special închiderea a numeroase locuri publice în regiunile ruse, unde au fost luate până în prezent foarte puţine măsuri pentru a încetini răspândirea epidemiei provocate de noul coronavirus, notează AFP.Într-un rar discurs televizat, difuzat miercuri, preşedintele Vladimir Putin a decretat o săptămână liberă cu plată şi a amânat “votul popular” pentru reforma sa constituţională cu scopul de a încetini epidemia, fără a ordona însă, în acest stadiu, izolarea populaţiei.

Oficial, Rusia a înregistrat 658 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi a anunţat miercuri că doi pacienţi de 73 şi 88 de ani au decedat, fără să lege direct decesul lor de COVID-19.

Guvernul Rusiei este acuzat de mai mulţi medici că muşamalizează adevărata amploare a epidemiei de coronavirus. Preşedintele unui sindicat al cadrelor medicale ruse acuză autorităţile că raportează decesele din cauza noului coronavirus drept morţi provocate de pneumonie. Mai mult, medicii ar fi obligaţi să trateze pacienţi infectaţi fără echipament de protecţie, riscând astfel să răspândească virusul.

Citeşte şi: Rusia ar ascunde adevărata dimensiune a epidemiei de coronavirus. Acuzaţiile lansate de mai mulţi medici ruşi

Sursa: RomaniaTV

Articolul Rusia suspendă toate zborurile internaţionale începând de la miezul nopţii apare prima dată în US24 NEWS.

Lasă un răspuns