loading...
Stiri

Un ieșean riscă să ajungă la pușcărie după ce a omorât în bătaie un câine ciobănesc german! Vecinii au asistat îngroziți la uciderea animalului!

Procurorii au trimis în judecată un ieșean acuzat că și-a omorât în bătaie câinele de rasă ciobănesc german. Oamenii legii spun că ieșeanul s-a enervat când a văzut că animalul i-a decapitat o găină și mai mulți pui din ogradă. La audieri, bărbatul de 54 de ani a recunoscut comiterea faptei, susținând că o regretă.

Un ieșean în vârstă de 54 de ani va fi nevoit să dea explicații în fața judecătorilor, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni destul de rar întâlnită pe rolul instanțelor. Mai exact, Mihai Acatrinei este acuzat că ar fi ucis un câine ciobănesc german.
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a ieșeanului, sub acuzațiile de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Judecătoria Iași a stabilit ca primul termen al procesului penal să aibă loc pe data de 23 iunie 2020. Magistrații vor asculta ce au de spus anchetatorii și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Câinele, lovit de ieșean cu o bară metalică în cap

Anchetatorii ieșeni l-au trimis recent în judecată pe Mihai Acatrinei (54 de ani), sub acuzația amintită. Pe data de 27 septembrie 2016, în jurul orei 17:00, în timp ce se afla la locuința sa din județul Iași, inculpatul a lovit în cap și în corp un câine din rasa ciobănesc german, provocând moartea animalului”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În ziua respectivă, bărbatul a plecat de acasă și a lăsat câinele legat, în curte. În momentul în care s-a întors, a văzut că animalul reușise să rupă lanțul și, mai mult, îi decapitase o găină și mai mulți pui.
Procurorii au afirmat că, în acel moment, ieșeanul a pus mâna pe o bară metalică și a început să lovească patrupedul fără milă. „Revenind la domiciliu, inculpatul a găsit în curte o găină și mai mulți pui decapitați sau mâncați parțial de câinele din curte, care scăpase din lanț.
Fiind enervat de paguba produsă de animal, inculpatul a luat o bară metalică, cu care a lovit câinele în cap, provocând decesul animalului. După aceea, el a aruncat cadavrul câinelui peste gardul curții sale, în stradă”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Vecinii au asistat la uciderea câinelui ciobănesc german

La incidentul șocant au asistat și vecinii ieșeanului, iar, la un moment dat, una dintre consătence a pus mâna pe telefon și a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Femeia le-a relatat polițiștilor că un vecin de-al ei își omoară în bătaie propriul câine.

„În momentul în care își lovea câinele, inculpatul a fost văzut de vecini. Polițiștii au fost sesizați prin numărul 112, de o vecină a inculpatului, cu privire la faptul că acesta și-a aruncat câinele mort în fața porții. Fiind audiat, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, pentru care și-a exprimat regretul. Inițial, în cauză, procurorul a întocmit o ordonanță de renunțare la urmărirea penală, neconfirmată însă de judecătorul de cameră preliminară competent, după restituirea cauzei la Parchet fiind întocmit rechizitoriul. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat Monica Palaghia.

Acum, urmează ca judecătorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu ieșeanul acuzat că și-a ucis în bătaie câinele ciobănesc german. De remarcat este faptul că, pe rolul instanțelor ieșene, se află doar două dosare cu acuzația de uciderea animalelor cu intenție, fără drept. Ambele cauze au ajuns recent pe rolul Judecătoriei Iași.

Articolul Un ieșean riscă să ajungă la pușcărie după ce a omorât în bătaie un câine ciobănesc german! Vecinii au asistat îngroziți la uciderea animalului! apare prima dată în US24 NEWS.