Un procuror din Slobozia i-a amendat pe polițiștii care l-au oprit în trafic. Cum și-a motivat decizia

Procurorul Mihai Laurențiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia i-a amendat pe doi polițiști care l-au oprit în trafic din cauză că circula cu viteză și avea ITP-ul expirat. Cei doi agenți de la Rutieră au fost amendați cu câte 5.000 de lei deoarece din cauza lor, procurorul a întârziat la muncă, scrie Mediafax.

Procurorul spune că amenda este o măsură ca poliţiştii să înţeleagă gravitatea reţinerii unui magistrat. Potrivit ordonanţei semnată de procuror, procedura de amendare şi de îndepărtare a plăcuţelor de înmatriculare l-a făcut pe acesta să întârzie la parchet.

„Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar şi altor poliţişti de rea credinţă, prin puterea exemplului cu pretextul sancţionării unor contravenţii, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistraţi, intimidarea magistraţilor sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împotriva oricăror cetățeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacţie promptă”, se arată în ordonanță.

”Dacă am admite concluzia contrară ar însemna să acceptăm, pe cale de consecinţă, ca orice poliţist rutier, cu pretextul sancţionării contravenţionale a unui magistrat, are posibilitatea nu doar să amendeze magistratul în cauză, dar şi să-l reţină pe acesta mai mult decât impun procedurile, în scop şicanatoriu, vindicativ, de batjocorire sau chiar în absenţa acestor scopuri, pe baza manifestării unilaterale de voinţa şi unor justificări ulterioare subiective, oprind, chiar temporar, magistratul de la exercitarea atribuţiilor judiciare, fără ca acesta din urmă să aibă vreo pârghie de sancţionare a poliţistului în cauză, ceea ce contravine flagrant rolului preeminent pe care legiuitorul l-a conferit magistraţilor, în salvgardarea ordinii publice şi apărării normelor sociale”, se mai arată în ordonanța de amendare a polițiștilor.

Procurorul Mihai a fost amendat atunci cu 2.175 de lei, dar spune că pe parcursul întregii proceduri ar fi fost ironizat de către agenţii care au şi tergiversat acţiunea. Procurorul a spus că a întârziat câteva ore la serviciu pentru că poliţiştii au refuzat să îl transporte la Parchet, deşi se deplasau spre Slobozia.

Citește și: Un fost director Metrorex rupe tăcerea: Toate sistemele de ventilaţie de la metrou trebuiau înlocuite după 1990

Post-ul Un procuror din Slobozia i-a amendat pe polițiștii care l-au oprit în trafic. Cum și-a motivat decizia apare prima dată în Libertatea.ro.

(citeste mai departe aici)
Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

One comment

  1. Daca au respectat legea de ce nu sunt aparati politistii de directia juridica din politie.Despre procuror no comment.

Lasă un răspuns