VIDEO/ «Geniile informaticii» se întrec la un concurs internațional de profil. Andrei, olimpic de clasa a XI-a: «Nu mă văd lucrând în România»

104 elevi de la licee din România și din străinătate participă la concursul internațional de informatică intitulat „Romanian Master of Informatics”. Competiția are loc la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București.

Dintre participanți, 22 sunt români. Sunt elevi aleși pe sprânceană, cei mai buni la informatică, majoritatea dintre ei făcând parte din loturile naționale. Am stat de vorbă cu mai mulți elevi români. Andrei se pregătește intens încă din clasa a V-a. Acum, în clasa a XI-a, este în lotul național de informatică, la seniori. Are multe premii și medalii acasă, ultima fiind medalia de argint luată la Balcaniada desfășurată în luna iulie. Andrei vrea o carieră în IT, dar nu în România. „Tot în domeniul informaticii vreau să lucrez, dar nu mă văd lucrând în România”.

80% dintre olimpici au plecat în străinătate

Și colega lui, Alexa Frescu, înscrisă și ea la acest concurs, ne-a spus că este hotărâtă să facă facultatea în altă țară.

Plecarea olimpicilor în străinătate a fost semnalată și de profesorii care-i pregătesc.

Într-un interviu acordat ziarului Libertatea, profesorul Radu Gologan, coordonatorul olimpicilor naționali la matematică, spune că 80% dintre olimpicii internaţionali, care au obţinut medalii de aur, argint şi bronz pentru ţara noastră la competiţiile internaţionale, au plecat în străinătate.

CITEȘTE ȘI:

Decizia Primăriei Sectorului 5 după articolele din Libertatea: scoate gazonul dintre șinele de tramvai ca să îl monteze din nou!

Post-ul VIDEO/ «Geniile informaticii» se întrec la un concurs internațional de profil. Andrei, olimpic de clasa a XI-a: «Nu mă văd lucrând în România» apare prima dată în Libertatea.ro.

Sursa articol: aici

Lasa un comentariu

Lasă un răspuns